- يكشنبه ۲۲ تیر ۹۹
- ۲۳:۳۲
سوهان نوعی حلوا است که با جوانه گندم تهیه می شود . معروف ترین سوهان ، .سوهان قم است که در انواع و شکل های مختلفی نظیر: سوهان عسلی، سوهان کره ای ، سوهان گزی، سوهان لقمه ،سوهان کنجدی، سوهان حلوایی، سوهان بادامی و سوهان پشمکی و غیره تولید می شود.
قدمت تاریخی این شیرینی به دوران قاجار و سلطنت ناصرالدین شاه برمیگردد و علت نامگذاری آن به سوهان هم به دلیل تاثیر آن در هضم غذاست.
شهرهای دیگری مانند اصفهان و کرمان نیز سوهان بنام سوهان عسلی تولید میکنند که به علت نازکی آن بسیار نرم و خوشمزه است .همچنین بخاطر مصرف کم روغن این نوع سوهان دارای ماندگاری بیشتری است.
مواد تشکیل دهنده در تهیه سوهان، جوانه گندم ، آرد سبوسدار، شکر، روغن و زرده تخم مرغ است که جوانه گندم منبع خاصیت اصلی سوهان محسوب می شود.
همچنین برای کیفیت آن و برای اینکه سوهان به دندان نچسبد نوع روغن و کره حیوانی که در پخت سوهان مورد استفاده قرار می گیرد بسیار مورد اهمیت است.
- ۱۴۴