- چهارشنبه ۲ بهمن ۹۸
- ۰۹:۵۶
چاره شور شدن غذا چیست؟
برای از بین بردن شوری غذا با توجه به نوع غذای خود یکی را راه حل زیر را انتخاب کنید.
۱- یک قاشق نوشابه داخل غذا بریزید.
۲- یا برای رفع شوری غذا از سیب زمینی استفاده کنید. سیب زمینی را پوست بکنید به چند تیکه بزرگ برش بزنید و داخل خورشت بندازید و بعد از حدود نیم ساعت آنها را از خورشت خارج کنید.
۳- همچنین میتوانید مقداری خمیر با آرد گندم درست کنید. آن را به شکل گلولههایی به اندازه گردو درآورید و داخل خورشت خود بیندازید. و بعد از نیم ساعت که داخل خورشت جوشیدند آنها را از خورشت خارج کنید.
۴- برای برنج هم اگر بعد از دم کش کردن متوجه شوری آن شدید خورشتتان را بدون نمک یا کم نمک درست کنید. وگرنه دیگر نمی توان کاری کرد یا راه حل شماره ۵ را انجام دهید. اما اگر هنوز آن را دم کش نکردید؛ روی آن آب بگیرید تا شوری آن برود.
۵- راه دیگری که می توانید برای همه غذاهایی که شور شده استفاده کنید این است که: غذا را دوباره درست کنید، اما به آن نمک نزنید و غذای شور شده را با آن قاطی کنید. با این روش دیگر غذاها اصراف نمیشود و شوری غذا از بین می رود. زیادی غذا را می توانید در یخچال قرار دهید و در وعده های دیگر استفاده کنید.
اگر غذای آبکی هست مانند خورشت می توان کمی از آب آن را بریزید و دوباره آب و ادویه اضافه کنید. ولی حتما به خورشت آب جوش اضافه کنید اضافه کردن آب سرد به خورشت ظاهر خورشت را خراب می کند.
۶- اضافه کردن کمی آبلیمو یا سرکه برای رفع شور شدن غذا نیز مؤثر است. ولی مواظب باشید خیلی اضافه نکنید که طعم خورشت خراب شود.
۷- برای گرفتن شوری ترشی آب آن را بریزید و بجای آن آب جوشیده سرد به ترشی اضافه کنید. همچنین کلم و هویچ، ذرت به ترشی شوری آن را کم می کند.
۸- برای گرفتن شوری خیار شور آب آن را بریزد و به آن آب جوشیده سرد اضافه کنید. یا موقع مصرف آن حدود نیم ساعت آن را در آب قرار دهید تا شوری آن برود.
حتماً بخوانید: ۲ نکته برای خوشمزه شدن خورشت قیمه
در یادگاری95 همراه ما باشید
راه حل تند شدن غذا چیست؟
برای رفع تندی غذا کافی است: با توجه به میزان غذا و تندی غذای خود، کمی آبلیمو ترش یا سرکه را به غذا اضافه کنید. بهتر است کم کم اینکار را انجام دهید تا غذا ترش نشود. اجازه دهید آبلیمو یا سرکهای که اضافه کردید یک دقیقه داخل خورشت بجوشد؛ بعد خورشت را بچشید. اگر بازهم نیاز بود دوباره آبلیمو اضافه کنید. با این روش خیلی سریع تندی غذا از بین می رود.
حتماً بخوانید: ۳ دستور متفاوت و عالی برای پخت رب گوجه خانگی
راه حل تلخ شدن غذا چیست ؟
برای رفع تلخی غذا میتوانید؛ سیب زمینی رنده شده به خورشت بزنید. یا مقداری زعفران همراه شکر یا قند دم کنید و به خورشت خود اضافه کنید.
همانطور که در بالا گفتیم برای رفع شوری، ترشی ، تندی و تلخی غذاهایی که آبدار هستند، مثل انواع خورشت ها راههای سادهای وجود دارد. که به بعضی از این روش ها اشاره کردیم. اما اگر غذاهای بدون آب بدمزه شدند، خیلی سخت یا حتی غیرممکن است که بتوانید مزه آنها را تغییر دهید. می توانید از سر آن غذا با ادویه کم دوباره درست کنید و آنها را باهم قاطی کنید، تا غذایی که درست کردید اصراف نشود و مجبور نباشید آن را دور بریزید.
لطفا اگر برای رفع شور شدن ، ترش شدن ، تلخ شدن و تند شدن غذا راهی می شناسید که در اینجا نوشته نشده. تجربه خودتون رو بنویسید.
منبع: ashpzbashi.loxblog
- نکات آشپزی
- ۱۲۰